Home

Pengiraan bmi secara manual meat

BMI (Body Mass Index) atau Indeks Jisim Tubuh merupakan satu piawai pengukuran bagi menentukan berat badan yang unggul. Formula BMI Berat (kg) [ Tinggi (m) x Tinggi (m) Bagi yang malas kira secara manual, boleh guna kan BMI kalkulator di kolum sebelah kanan anda. BMI akan tunjukkan di mana ada sekarang sama ada normal, kurang berat badan, lebih berat badan atau obes!

Dengan berpandukan BMI, anda boleh letakan sasaran berapa jauh lagi untuk anda capai berat badan yang unggul. Pesanan 2: Please take note: Kedua sifir nie (7 dan 3) sume boleh digunakan untuk 24 jam SAHAJA.

if soalan suruh run dalam 8hr dan ke atas, tak boleh guna, anda perlu lakukan pengiraan secara manual. Secara umum, orangorang dengan BMI dalam julat biasa mempunyai risiko masalah kesihatan yang rendah. Tetapi, orang yang lebih tinggi BMI tidak semestinya bermaksud dia mempunyai terlalu banyak lemak dalam badan. Dengan kalkulator BMI online (online BMI calculator) dan interaktif di bawah ini, anda tidak perlu membuat pengiraan untuk mendapatkan BMI.

Anda hanya perlu: Sekiranya anda ingin mengira sendiri BMI secara manual, gunakan formula berikut: Sistem Metrik. BMI Berat (kg) [Tinggi (m) 2. Anda mempunyai jumlah pengambilan kalori yang berlebihan daripada kadar tenaga harian yang diperlukan dan berisiko tinggi mendapat penyakit merbahaya seperti serangan jantung, tekanan darah tinggi, diabetes, asma, barah, strok dan lainlain lagi.

BMI juga merupakan pengiraan secara tidak langsung komposisi tubuh yang berkait dengan kadar lemak yang tersimpan dalam badan. Bacaan ini akan dipadankan dengan jadual skala kategori berat tubuh untuk menentukan BMI anda adalah sihat atau tidak. Download Pengiraan bmi secara manual lawn: Read Online Pengiraan bmi secara manual lawn: http BMI ialah ukuran statistik terhadap skala lemak badan berdasarkan kepada tinggi dan berat ideal.

Ia terdiri daripada 5 kategori seperti berikut: Cara pengiraan Index Jisim Badan (BMI) Secara asasnya, pengiraan BMI menggunakan formula matematik seperti di bawah: Kalau kita tengok formula di atas, untuk mengira BMI, kita hendaklah mengetahui berat Siap! aturcara Kalkulator BMI anda sudah siap, anda boleh memasukkan nilai kedalam textbox yang ada dan uji jawapan anda dengan pengiraan secara manual dengan formula yang diberikan di atas!

8. Opss! ! kita terlupa untuk menulis kod aturcara untuk butang padam semuaini adalah kod nya: It should be noted that this method gives a rough guideline only. BMI tells you nothing about body composition or fat content. Remember that muscle is denser than fat, so some very lean muscular people (weight trainers etc. ) would be classed as overweight, by this method.